Doorgaan naar inhoud
Een sonische tandenborstel kopen: waarom zou je sonisch poetsen?

Een sonische tandenborstel kopen: waarom zou je sonisch poetsen?

Je denkt eraan om een sonische tandenborstel te kopen? Goed idee. De sonische poetstechniek biedt een heleboel voordelen door de hoge trillingsfrequentie.

 

Wat is het verschil tussen een roterende en sonische tandenborstel?

Het eerste verschil zit in het opzetstuk. Een sonische tandenborstel heeft een langwerpige borstelkop, terwijl die van een roterende tandenborstel een ronde vorm heeft. Je ziet dus meteen over welk type het gaat.

Daarnaast is er een onderscheid in de poetsbeweging. De kop van een roterende tandenborstel maakt een draaiende beweging. Sonisch poetsen gebeurt door middel van vibraties.

Samenvatting

 

Roterende tandenborstel

Sonische tandenborstel

Vorm opzetborstel

Rond

Langwerpig

Poetstechniek

Rotaties (oscilatie)

Vibraties (sonisch)

Geluidsniveau

Hoger

Lager

Hoe werkt het?

De sonische motor zorgt ervoor dat de haartjes op de borstelkop razendsnel trillen. Er ontstaan dus enorm veel poestbewegingen – tot wel duizend per minuut. Hierdoor wordt het tandoppervlak grondig gereinigd. Daarnaast creëren de vibraties microbelletjes in het water, wat een bijzonder fris gevoel in je mond geeft.

Is sonisch poetsen beter?

Uit klinisch onderzoek is gebleken dat elektrische tandenborstels beter tandplak verwijderen dan klassieke hand-tandenborstels. Of je nu een roterend of sonisch model koopt, maakt niet uit. Het is dus een persoonlijke keuze. Sommige mensen gebruiken liefst een sonische tandenborstels omdat ze vinden dat hun gebit net wat gladder en schoner aanvoelt dan bij een oscillerende poetstechniek. Het lagere geluid is ook een voordeel van sonisch poetsen.

Vorig artikel Vanaf welke leeftijd elektrisch poetsen?
Volgend artikel Heeft elektrisch poetsen nadelen?