Doorgaan naar inhoud

Beste blogs van Pütz

Al jaren maken we goede blogs, op deze pagina zetten we de beste blogs nog even op een rijtje.

1. Is elektrisch poetsen beter?

Heel wat mensen vragen zich af of elektrisch poetsen écht beter dan manueel poetsen. Om het antwoord op deze vraag te vinden, hebben we enkele wetenschappelijke studies gezocht

https://www.putznu.nl/blogs/news/is-elektrisch-poetsen-beter

2. Hoe kan je je gebit versterken?

Tandproblemen zijn echt geen lachertje. Daarom doe je er goed aan om je gebit te versterken. Wij delen drie technieken die je kan toepassen.

https://www.putznu.nl/blogs/news/hoe-kan-je-je-gebit-versterken

3. Tanden en zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben een verhoogde kans op mond- en tandproblemen. Daarom is het ook tijdens je zwangerschap enorm belangrijk om je gebit in topconditie te houden.

https://www.putznu.nl/blogs/news/tanden-en-zwangerschap

4. Welke tanden wisselt een kind eerst?

Wiebelende tandjes? Vroeg of laat zal je kind melktandjes wisselen voor zijn/haar ‘grote mensentanden’. Maar wanneer vallen de eerste tanden uit? En hoe lang duurt het hele proces? Hier vind je alle antwoorden.

https://www.putznu.nl/blogs/news/welke-tanden-wisselt-een-kind-eerst

5. Je tong schoonmaken om tongbeslag te verwijderen

Ongeveer 3 op 10 Nederlanders krijgt te maken met een slechte adem. Die wordt mede veroorzaakt door tongbeslag. De oplossing? Die vind je op deze pagina

https://www.putznu.nl/blogs/news/je-tong-schoonmaken-om-tongbeslag-te-verwijderen

6. Zo krijg je witte tanden (en wat je absoluut NIET mag doen)

Onze tanden verkleuren langzaamaan door verschillende factoren, zoals het drinken van koffie of slechte poetsgewoonten. Maar natuurlijk wil iedereen een stralend witte glimlach. Jij waarschijnlijk ook. In dit artikel vind je een paar tips voor wittere tanden die je meteen kan toepassen.

https://www.putznu.nl/blogs/news/zo-krijg-je-witte-tanden-en-wat-je-absoluut-niet-mag-doen

7. Mag je tanden poetsen tijdens de ramadan?

Ramadan is de negende maand in de islamitische maankalender. Deze periode is onlosmakelijk verbonden met vasten. Van zonsopgang tot -ondergang wordt er niet gegeten of gedronken. Maar mag je eigenlijk je tanden poetsen tijdens de ramadan?

https://www.putznu.nl/blogs/news/mag-je-tanden-poetsen-tijdens-de-ramadan

8. Tanden poetsen zonder tandpasta

Voor een goede mondhygiëne heb je twee zaken nodig: de beste elektrische tandenborstel en wat tandpasta. Maar is tandpasta echt noodzakelijk om je gebit in topvorm te houden? Of kan je ook zonder? Wij gingen op onderzoek uit

https://www.putznu.nl/blogs/news/tanden-poetsen-zonder-tandpasta

9. Hoelang gaan elektrische tandenborstels mee?

Sommige mensen twijfelen over de aankoop van een elektrische tandenborstel omdat ze niet weten hoelang de batterij meegaat. Ze denken dat de batterij snel leeg is, en het toestel elke dag moet opladen. Dat is gelukkig niet waar.

https://www.putznu.nl/blogs/news/hoelang-gaan-elektrische-tandenborstels-mee

10. Kan je te lang tandenpoetsen?

Er werd al heel wat geschreven over de voordelen van een elektrische tandenborstel en de juiste poetstechnieken. Nog iets dat enorm belangrijk is voor een goede tandhygiëne is de tijd die je aan het poetsen spendeert. Te kort of te lang poetsen kan voor allerlei problemen zorgen.

https://www.putznu.nl/blogs/news/kan-je-te-lang-tandenpoetsen-1

11. Hoe erg is tandbederf (en kan het herstellen)?

Tandbederf is een van de meest voorkomende tandproblemen. Maar is het echt zo erg? En wat kan je eraan doen? Op deze pagina vind je alle antwoorden.

https://www.putznu.nl/blogs/news/hoe-erg-is-tandbederf-en-kan-het-herstellen

12. Een slechte adem: oorzaken en oplossingen

Iedereen heeft wel eens last van slechte adem (in de medische wereld gekend als ‘halitose’). Dat is vervelend, en kan je onzeker maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een slechte adem te verhelpen.

https://www.putznu.nl/blogs/news/een-slechte-adem-oorzaken-en-oplossingen

13. Vanaf welke leeftijd naar de tandarts?

De meeste kinderen staan niet te springen om naar de tandarts te gaan. Toch is het belangrijk om van kleins af aan regelmatig een controle in te plannen. Zo worden kleine tandproblemen snel aangepakt voordat ze erger worden, en ben je zeker dat het gebit zich goed ontwikkelt.

https://www.putznu.nl/blogs/news/vanaf-welke-leeftijd-naar-de-tandarts

14. Welke tandpasta voor elektrisch poetsen?

Voor een elektrische tandenborstel mag je dezelfde tandpasta gebruiken als voor een gewone tandenborstel. Je hebt dus geen speciale tandpasta nodig. Tandartsen raden wel aan om voor een product te kiezen dat fluoride bevat.

https://www.putznu.nl/blogs/news/welke-tandpasta-voor-elektrisch-poetsen

15. Hoe krijg ik mijn tandvlees gezond?

Bij het woord mondverzorging denken we in de eerste plaats aan onze tanden. Toch verdient ook je tandvlees wat aandacht. Want gezond tandvlees zorgt niet alleen voor een mooie glimlach, maar voorkomt allerlei aandoeningen.

https://www.putznu.nl/blogs/news/hoe-krijg-ik-mijn-tandvlees-gezond

16. Waarvan verkleuren je tanden?

Iedereen droomt van een stralend witte glimlach. Helaas hebben veel Nederlanders last van tandverkleuringen. Hoe komt dat? En wat kan je eraan doen? 

https://www.putznu.nl/blogs/news/waarvan-verkleuren-je-tanden

17. Flossen of stoken?

Een goede mondverzorging begint met het regelmatig poetsen van je tanden, liefst met een sonische tandenborstel. Maar er komt veel meer bij te kijken. Tandartsen raden aan om dagelijks (of op zijn minst wekelijks) te flossen of stoken.

https://www.putznu.nl/blogs/news/flossen-of-stoken

18. Voor of na het ontbijt tanden poetsen?

De meeste mensen poetsen hun tanden na het ontbijt. Want dat is het perfecte moment om etensresten te verwijderen, toch? Fout! Het is veel beter voor je gebit om voor het ontbijt te poetsen.

https://www.putznu.nl/blogs/news/voor-of-na-het-ontbijt-tanden-poetsen

19. Beter (en leuker) elektrische poetsen met deze smartphone apps

De kindertijd is een cruciale periode voor de ontwikkeling van het gebit. Spijtig genoeg staan goede poetsgewoonten niet hoog op het prioriteitenlijstje van kinderen. Gelukkig biedt ons digitale tijdperk oplossingen. Onderstaande smartphone apps maken elektrisch poetsen bij kinderen veel leuker. Ze helpen hen op een speelse manier een goede gewoonte te creëren.

https://www.putznu.nl/blogs/news/beter-en-leuker-elektrische-poetsen-met-deze-smartphone-apps

20. Waarom is mondzorg bij ouderen zo belangrijk?

Bij kinderen wordt er enorm veel aandacht gespendeerd aan een goede mondzorg. Maar ook bij ouderen is een goede mondhygiëne belangrijk.

https://www.putznu.nl/blogs/news/waarom-is-mondzorg-bij-ouderen-zo-belangrijk

21. Hoe poets je je tanden elektrisch?

Een goede tandhygiëne begint met een correcte poetstechniek. Maar hoe poets je je tanden elektrisch? Hieronder vind je een handig stappenplan voor het gebruik van een elektrische tandenborstel.

https://www.putznu.nl/blogs/news/hoe-poets-je-je-tanden-elektrisch

22. Vanaf welke leeftijd elektrisch poetsen?

Heel wat volwassenen genieten van het gebruiksgemak van een elektrische tandenborstel. Maar mogen ook kinderen elektrisch poetsen? En zo ja; vanaf welke leeftijd? In dit artikel lees je alle antwoorden.

https://www.putznu.nl/blogs/news/vanaf-welke-leeftijd-elektrisch-poetsen

23. Een sonische tandenborstel kopen: waarom zou je sonisch poetsen?

Je denkt eraan om een sonische tandenborstel te kopen? Goed idee. De sonische poetstechniek biedt een heleboel voordelen door de hoge trillingsfrequentie.

https://www.putznu.nl/blogs/news/een-sonische-tandenborstel-kopen-waarom-zou-je-sonisch-poetsen

24. Heeft elektrisch poetsen nadelen?

Sommige mensen twijfelen nog over de aankoop van een elektrische tandenborstel omdat ze niet zeker zijn of het effectief beter is dan gewoon poetsen.

https://www.putznu.nl/blogs/news/heeft-elektrisch-poetsen-nadelen

25. Elektrisch poetsen met een beugel

Een beugel helpt kinderen en volwassenen aan een mooi gebit. Met behulp van brackets, ringetjes en draden worden tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar rechtgezet.

https://www.putznu.nl/blogs/news/elektrisch-poetsen-met-een-beugel

26. Kan een elektrische tandenborstel onder de douche?

Ja, je mag een Pütz elektrische tandenborstel onder de douche gebruiken. Dat is volkomen veilig. Op deze manier bespaar je tijd en water.

https://www.putznu.nl/blogs/news/kan-een-elektrische-tandenborstel-onder-de-douche