Doorgaan naar inhoud
Beter (en leuker) elektrische poetsen met deze smartphone apps

Beter (en leuker) elektrische poetsen met deze smartphone apps

De kindertijd is een cruciale periode voor de ontwikkeling van het gebit. Spijtig genoeg staan goede poetsgewoonten niet hoog op het prioriteitenlijstje van kinderen. Gelukkig biedt ons digitale tijdperk oplossingen. Onderstaande smartphone apps maken elektrisch poetsen bij kinderen veel leuker. Ze helpen hen op een speelse manier een goede gewoonte te creëren.

 

Brush DJ (iOS & Android)

Voor een grondige reiniging is het belangrijk dat je lang genoeg poetst. Want op enkele seconden tijd kan je onmogelijk alle tandplak verwijderen. Daarom werd Brush DJ ontwikkeld. Deze smartphone app geeft met muziek aan hoe lang je moet poetsen. Gedurende 2 minuten speelt er muziek. Waarom 2 minuten? Omdat dit volgens onderzoekers de minimumduur is voor een schoon resultaat.

Daarnaast is deze app ook voorzien van een reminderfunctie om te poetsen, flossen of een afspraak bij de tandarts te maken.

Brush Monster

Brush Monster is een app voor iPhone en Android smartphones die kinderen leert hoe ze op een correcte manier hun tanden moeten poetsen. De brush guide toont de beste manier om elke tand en kies te reinigen. Kinderen zullen ook de stickers erg leuk vinden. Per poetsbeurt krijgen ze een unieke sticker – een manier waarop ouders het aantal poetsbeurten kunnen bijhouden.

Pokémon Smile

Zelfs Pokémon heeft een tandenpoets-app ontwikkeld. Via allerlei spelletjes maakt Pokémon Smile het nog leuker om tanden te poetsen. Er zijn meer dan 100 monstertjes te verzamelen, en tijdens het poetsen kan je kleintje een van de speelse Pokémon hoedjes dragen (in virtual reality, natuurlijk).

Toothsavers

Een boze tovenares heeft een duivelse vloek uitgesproken, waardoor de monden van iedereen wegrotten en overspoeld worden door gaatjes. Nu is het aan jou om Toothy en de Toothsavers te helpen de tanden van iedereen te redden! Kinderen worden direct meegesleept in dit leuke poetsspel. Er is zelfs een modus voor twee spelers. Spijtig genoeg is Toothsavers enkel beschikbaar op iPad en iPhone.

Photo by Ketut Subiyanto from Pexels

 

Vorig artikel Voor of na het ontbijt tanden poetsen?
Volgend artikel Is elektrisch poetsen beter?