Doorgaan naar inhoud
Voor of na het ontbijt tanden poetsen?

Voor of na het ontbijt tanden poetsen?

De meeste mensen poetsen hun tanden na het ontbijt. Want dat is het perfecte moment om etensresten te verwijderen, toch? Fout! Het is veel beter voor je gebit om voor het ontbijt te poetsen.

Poets voor het ontbijt!

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat je je tanden kan beschadigen wanneer je ze na het ontbijt poetst. Een ontbijt met veel suikers (choco, ontbijtgranen, fruit…) en dranken met een lage pH-waarde (zoals sinaasappelsap) zal het tandglazuur tijdelijk verzwakken. De tandpasta en haartjes van je tandenborstel kunnen deze beschermlaag aantasten. Je kan dus beter voor het ontbijt poetsen.

Tip: schrik voor een onfrisse adem wanneer je voor het ontbijt je tanden reinigt? Gebruik simpelweg wat mondwater.

Wat als ik toch na het ontbijt wil poetsen?

Ga je voor een of andere reden toch je tanden na het ontbijt poetsen? Dan wacht je best een half uur zodat je tandglazuur tijd heeft om zich te herstellen. Loop dus niet te snel naar de badkamer.

Wat als ik het ontbijt oversla?

Ben je iemand die ’s ochtends het ontbijt overslaat omdat je helemaal geen zin hebt of te laat bent voor je werk? Dan maak je toch best wat tijd vrij om je tanden te poetsen. Zo verwijder je bacteriën die ’s nachts in je mond groeien. Die zullen niet alleen je tanden aantasten, maar veroorzaken ook een slechte adem.

Vorig artikel Onze nieuwe sonische tandenborstels op de foto!
Volgend artikel Beter (en leuker) elektrische poetsen met deze smartphone apps