Doorgaan naar inhoud

Elektrisch poetsen met een beugel

Een beugel helpt kinderen en volwassenen aan een mooi gebit. Met behulp van brackets, ringetjes en draden worden tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar rechtgezet.

Het is begrijpelijk dat je veel vragen hebt waarop je antwoord wil voordat je een beugel neemt. Bijvoorbeeld over de kostprijs en het tanden poetsen. Over het gebruik van een elektrische tandenborstel vind je op deze pagina alvast enkele antwoorden.

Vaste beugels en elektrische tandenborstels

Je kan zonder problemen je tanden poetsen met een elektrische tandenborstel als je een vaste beugel draagt. Je hoeft niet bang te zijn om de blokjes of draadjes te beschadigen.

Sommige orthodontisten geloven zelfs dat elektrisch poetsen effectiever is dan manueel poetsen. Want door de razendsnelle bewegingen van het opzetstuk wordt vuil makkelijker verwijderd.

Waarom een goede tandhygiëne zo belangrijk is wanneer je een beugel draagt? Simpel: omdat er makkelijker etensresten achterblijven die bacteriën aantrekken. Die kunnen voor allerlei problemen zorgen, zoals gaatjes en blijvende vlekken op je tanden. Slecht poetsen is dus echt geen optie.

Verschillende poetsstanden

Wist je al dat een Pütz elektrische tandenborstel maar liefst 5 verschillende standen heeft? De stand ‘white’ is bijvoorbeeld perfect om tandplak rond je beugel te verwijderen. Zijn je tanden nog gevoelig? Kies dan voor de ‘massage’ of ‘sensitive’ stand.

Poetsen met een beugel: 5 tips

 1. Gebruik een borstel met zachte haren
 2. Kies voor een tandpaste met fluoride (min. 1350-1500 ppm)
 3. Combineer eventueel met een fluoride spoeldrank
 4. Een klein ragertje is handig om de ruimte achter de beugeldraad te reinigen
 5. Het is aan te raden om je tanden te poetsen na elke maaltijd

   

   

   

Vorig artikel Heeft elektrisch poetsen nadelen?
Volgend artikel Kan een elektrische tandenborstel onder de douche?