Doorgaan naar inhoud

Kan een elektrische tandenborstel onder de douche?

Ja, je mag een Pütz elektrische tandenborstel onder de douche gebruiken. Dat is volkomen veilig. Op deze manier bespaar je tijd en water.

Waarom tanden poetsen onder de douche?

Je tanden poetsen terwijl je aan het douchen bent, is hartstikke efficiënt. Ideaal als je ’s ochtends jezelf snel moet klaarmaken om tijdig op het werk te geraken. Zo win je weer enkele minuten. Daarnaast is er nog een ecologisch voordeel. Je waterverbruik daalt lichtjes, omdat je douchen en poetsen combineert. Dat is goed voor Moeder Natuur.

Een waterbestendige elektrische tandenborstel

Onze elektrische tandenborstel heeft een IPX7 label.

IP staat voor Ingress Protection maar wordt ook weleens de International Protection Rating genoemd. Het is een cijfer dat aangeeft hoe goed een elektrisch toestel beveiligd is tegen vocht. IPX0 biedt geen bescherming, terwijl IPX9 bestand is tegen besproeiing onder hoge druk.

De tandenborstels van Pütz zijn dompeldicht. Ze zijn bestand tegen blootstelling aan water tot 1 meter diepte gedurende maximaal 30 minuten. Je mag ze dus tijdens het douchen gebruiken.

Enkele tips

  • Bewaar je tandenborstel buiten de douchecabine. De douche is namelijk een vochtige ruimte waar bacteriën goed gedijen. En die wil je natuurlijk niet op je elektrische tandenborstel.
  • Laat de tandenborstel na gebruik volledig drogen. Gebruik eventueel een handdoekje om alles droog te maken.
  • Het laadstation is niet waterdicht. Die mag je dus nooit onder de douche gebruiken.

 

 

 

 

Vorig artikel Elektrisch poetsen met een beugel
Volgend artikel Bright Summer camp!